پیشگیری از مشکلات با دانستن نکات درباره تفاوت دامنه داخلی و دامنه بینالمللی.
تفاوت دامنه داخلی و خارجی در چیست؟
بصورت کلی و بر اساس تجارب در مواردی دامنه ملی هر کشور برای آن کشور رتبه بهتری خواهد داشت. ولی تفاوت دامنه داخلی و دامنه بینالمللی زیاد نبوده و بایستی بیشتر تمرکز خود را برای تولید محتوای باکیفیت بگذاریم.
در میان تمام پسوندها com پرکاربردتر و محبوبتر بوده و 75 درصد از وبسایتهای جهان با این پسوند ثبتشدهاند.
برای مثال میتوانیم به وبسایت berand bartar اشاره کنیم که خدمات خریددامنه را ارائه میدهد.
انواع پسوند دامنه سایت
Com: مخفف عبارت commercial به معنای تجاری است و درگذشته فقط وبسایتهایی که فعالیتهای تجاری انجام میدادند از این پسوند در دامنه خود استفاده میکردند، البته به دلیل استقبال از این دامنه و همچنین متداول بودن آن در حال حاضر اکثر سایتهای غیرتجاری نیز از این پسوند دامنه استفاده میکنند.
NET: یکی دیگر از رایجترین پسوندهای معتبر دومین است و توسط همان VeriSign Global Registry Service کنترل میشود.
org: این پسوند معمولا برای سازمانها و انجمنهای تجاری غیرانتفاعی استفاده می شده است که امروزه بسیاری از این پسوند وبسایتهای تبلیغاتی میسازند.
info: این پسوند در وبسایتهایی که منابع و اطلاعات زیادی در آنها وجود دارد استفاده میشود.
ir: این پیوند توسط سایت ir ثبت میشود و مختص كشور ايران میباشد، حرفهاي ir برگرفته از كلمه iran است و ثبت دامنه توسط تمام افرادی که دارای تابعیت ایران هستند مجاز است.
برای سایر سازمان ها یا موسسات داخلی و نهادهای دولتی با اضافه کردن مخفف به ir. پسوندهای خاص ساخته می شود مانند پسوند ac.ir. و co.ir. و sch.ir. و net.ir. و gov.ir. و org.ir. و id.ir.
biz: مخفف Business، برای کسبوکارها به ویژه خدمات مربوط به تجارت الکترونیکی استفاده میشود.
gov: مختصر واژه government است به معنای دولت و بیشتر مربوط به سایت ها و نهادهای دولتی می باشد.
edu: مخفف واژه Education بهمعنی آموختن دانش میباشد و براي مقاصد تعليمی چون پايگاه های آموزشی بهكار میرود.
int: اختصار واژه International به معنی بين المللی می باشد كه حوزه اينترنتی سازمان های بين المللی را نشان میدهند.
بررسی مشکلات دامنه داخلی
در صورت بکارگیری این پسوند با مشکل تحریم بودن در تبلیغات گوگل مواجه میشویم، و تا زمان برقرار بودن تحریمهای ایران این مشکل وجود خواهد داشت و این پسوند برای وبسایتهایی که از سیستم تبلیغات گوگل استفاده نمیکنند مناسب است.
بررسی مشکلات دامنه بینالمللی
مجددا به دلیل تحریمهای صورت گرفته برای کشور ایران با این پسوند نمیتوانید محدوده جغرافیایی هدف تعیین کنید و اگر خدمت رسانی ما فقط در داخل کشور صورت میگیرد از دامنه داخلی استفاده کنیم، قطعاً از هر جای دنیا جستجو بشویم سایت ما نمایش داده خواهد شد.
تفاوت دامنه داخلی و دامنه بینالمللی ازنظر فنی
دامنههای بینالمللی در مقایسه با دامنههای داخلی سرعت بالایی در ست شدن با سرور دارند، محبوبیت بیشتری داشته و مختص کشور خاصی نبوده و سراسر دنیا میتوانند از این پسوند استفاده کنند.
کدام پسوندها مقرون به صرفه هستند؟
پسوند ملی کمترین قیمت را در مقایسه با دیگر پسوندها دارد ، دلیل آن ثبت و ذخیره دامنه ملی در سیستمهایی میباشد که در ایران وجود دارند و طبیعتا به دلیل محلی بودن این سیستم ها هزینه نگهداری این پسوند کمتر میباشد،
ولی در مقابل پسوندهای بینالمللی به دلیل نوسانات قیمت دلار گران تر هستند.
تأثیر دامنه در سئو گوگل
بسیاری از کارشناسان درگذشته بر این باور بودند که دامین IR از نظر سئو و اعتبار گوگل و موتور های جستجو در جایگاه ضعیف تری نسبت به دامین های com و ir و org و info قرار دارد که این موضوع چندی پیش از سوی گوگل رد شد.
دامنه اینترنتی کشور ایران یکی از بهترین دامنههای اینترنتی دنیاست و کشورمان در هنگام انتخاب دامنه در موقعیت بهتری نسبت به ۲ کشور ایرلند و عراق قرار گرفت. در حالی که نام ۲ کشور عراق Iraq و ایرلند Ireland هر ۲ با حرف Ir شروع شده اما دامنه Ir به ایران اختصاص یافته است و دامنه عراق Iq و ایرلند Ie نام گذاری شد.
مورد دیگر در تفاوت دامنه داخلی و دامنه بینالمللی در زیبایی کلام و آشنا بودن برای ذهن مردم میباشد.
خلاصه ای از توضیحات دامنه بین المللی و دامنه داخلی
دامنه بینالمللی:
هزینه بالاتر نسبت به دامنه داخلی
مناسب جهت انجام تبلیغات در گوگل
آشنا بودن در سطح جهان
دامنه داخلی
اعتبار بیشتر به دلیل ثبت اطلاعات در ایرنیک
هزینه پایین نسبت به دامنه بینالمللی
عدم امکان ثبت در گوگل